Inloggen

De inlogprocedure van het Gemeenteportaal werkt op basis van twee-factor-authenticatie. Dit is een methode waarbij twee stappen succesvol moeten worden doorlopen om toegang te krijgen.

De volgende onderwerpen zijn hieronder omschreven. 

  • Inloggen
  • De eerste keer inloggen
  • Wachtwoord vergeten
  • Uitloggen

 

 

 

Inloggen

Via de rode knop rechtsboven kunt u inloggen in het Gemeenteportaal. U krijgt het onderstaand scherm te zien. Na het invullen van het emailadres en wachtwoord ontvangt u een verificatiecode op het e-mail adres.

 

 

Het is mogelijk dat de e-mail niet in uw inbox, maar in uw 'ongewenst' of 'spam'-folder van de mailbox terecht is gekomen. Controleer of u in uw e-mail ingelogd bent bij het Gemeenteportaal geregistreerde e-mail account, en loop uw mailfolders na. Het kan even duren voor de e-mail is aangekomen. Heeft u na tien minuten nog geen e-mail op het opgegeven account gekregen? Neem dan contact met ons op.

De verificatiecode in de e-mail kopieert u en vult u in onderstaand scherm in. Vervolgens bent u ingelogd. De verificatiecode kunt u maar eenmalig gebruiken. U hoeft deze niet te bewaren.

 

   

De eerste keer inloggen

Na registratie als gebruiker van het Gemeenteportaal ontvangt u een e-mail met algemene informatie over het Gemeenteportaal en ook een link om uw account te activeren door een wachtwoord in te stellen. Heeft u geen e-mail ontvangen? Ga dan naar de inlogpagina van het Gemeenteportaal en volg de instructie van 'wachtwoord vergeten'.

Wanneer u op de link in de mail klikt komt u op de pagina om een nieuw wachtwoord op te voeren. U heeft daarvoor ook een bijbehorende verificatiecode nodig. Deze verificatiecode heeft u als het goed is al ontvangen. De verificatiemail wordt automatisch verstuurd bij het klikken op de link in de uitnodigingsmail. Wanneer u deze verificatiemail niet ontvangen heeft controleer dan uw spam-folder.  

Kies een wachtwoord van minimaal 10 karakters met minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken. Herhaal het gekozen wachtwoord. 

   

Wachtwoord vergeten

Bent u het wachtwoord vergeten? Ga dan naar de inlogpagina van het Gemeenteportaal en volg de instructie van 'wachtwoord vergeten' op. U ontvangt een e-mail op het e-mail adres van uw account met een link waar u een nieuw wachtwoord kunt kiezen.

Vul in het veld 'Uw e-mail adres' uw emailadres in. Daarna vult u in de velden die op het wachtwoord betrekking hebben een nieuw wachtwoord in. Uw wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen: minimaal 10 karakters met minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken. 

 


 


  Druk vervolgens op de knop "Wachtwoord wijzigen". Wanneer alle controles positief zijn, dan wordt het wachtwoord aangepast. Van alle stappen krijgt u een bevestiging via de e-mail.
   

Uitloggen

Via de rode knop rechtsboven in het menu kunt u uitloggen.